Eyedesign Voetbal

Eyedesign Nederlands Voetbal

Als Nederland voetbalt in een EK of WK staan we altijd met zijn allen als een geheel achter Holland. En het is natuurlijk hartstikke leuk om er dan ook mooi en in stijl uit te zien. Daarom hebben we voor u een mooie en elegante eyedesign gemaakt welke u onderstaand via de stap voor stap instructie makkelijk en snel zelf kunt maken.
Bij het maken van het eyedesign heeft het werk van mijn vriendin Monique Lily mij zeer geinspireerd,
zij maakt ontzettende mooie eyedesigns.

Ook treft u natuurlijk weer de lijst aan van de gebruikte materialen zodat u deze handig gelijk kunt bestellen.

Eyedesign Voetbal Step by Step 1

Voor het blauw van de Nederlandse vlag heb ik de kleuren Mehron Dark Blue en Lagoon Blue gemengt en heb dit vanaf de buitenhoek van het oog met een Filbert brush nr. 6 in een halve cirkel omhoog aangebracht. Het blauw op het ooglid komt tot ongeveer 1/3 deel van het oog. Daarna heb ik dit zelfde gedaan met White. Let er wel goed op dat de kleuren naast elkaar aansluiten en niet mengen. De vlag is tenslotte ook niet gemengt maar heeft strakke kleuren naast elkaar. Daarna het rood met Beach Berry vanaf de binnenooghoek. Het wit komt aan de bovenzijde iets verder als het blauw en het rood weer iets verder als het wit. In de binnenooghoek trekt u het rood iets door naar beneden onder de ooghoek uit.

Eyedesign Voetbal Step by Step 2

Hierna zet u met een Round nr. 2 een strakke lijn vanaf de buitenooghoek langs de blauwe lijn en laat die in een mooie smalle punt uitlopen. Langs het oog zet een eyeliner streep en deze trekt u in de binnenooghoek naar beneden.
In de holte van de vlag boven zet u met White een mooie ronde cirkel. Deze laat u goed drogen.
 

Eyedesign Voetval Step by Step 3

Daarna laadt u een fijne Long Liner Brush met Black. Hiermee zet u aan de buitenzijde van de zwarte lijn 3 lussen. Dan begint u de lijn in het wit op het ooglid en maakt daarmee een vloeiende lijn door het blauw heen tot buiten de zwarte lijn en vervolgt deze lijn vloeiend in een golf beweging richting de punt van de vlag en iets daar voorbij. Dit doet u nog een keer, maar nu begint u in het blauw en gaat iets rechter omhoog, maar verder houdt u ongeveer dezelfde vloeiende beweging aan als uw vorig lijn alleen ongeveer 5 mm verder. Hierdoor ontstaat het gevoel van beweging, de flow van het design. Aan het einde van een van de lijnen kunt u wat kleine stipjes zetten en dit doet u ook bij de binnenooghoek. Rond de witte cirkel zet u ook een dunne cirkel met zwart. 

Eyedesign Voetbal Step by Step 4

Met wit herhaalt u de lijnen net iets naast de zwarte lijnen met uw Long Liner, ook kunt nog her en der groepjes stippen zetten. Doe dit wel altijd in een oneven aantal per groepje. Bovenaan maakt u dan gelijk een ster (Starburst) voor een sprankelend geheel. De voetbalvlakken en lijnen vult u in met zwart en de Round nr. 2 brush. Hierna laad u de Long Liner met Orange en herhaalt u de vloeiende lijnen nogmaals om het oranjegevoel toe te voegen aan het design.

Als u haast hebt zou u het design hierbij kunnen laten. Echter omdat ik het zelf ook mooi vindt om iets aan de onderzijde van het oog te hebben zijn we nog een stapje verder gegaan.

Eyedesign Voetbal Step by Step 5

Zet aan de onderzijde van het oog een eyeliner streep met zwart en zorg dat de ooghoek verbonden is met de lijn vanaf het bovenooglid. Aan de rechterooghoek start je een beweging waarbij je een aantal 8 vormen onder elkaar tekent die steeds kleiner worden en die uitmonden in een kringellijn. Dit syboliseert de bewegingen van de bal in dit geval. Met een Long Liner brush krijg je hier een hele mooie dunne lijn mee, maar dit vraagt wat oefening om de lange haren van de penseel exact de juiste beweging te laten maken. Lukt dit niet (even oefenen op je eigen arm) dan gewoon een Round 2 gebruiken en hiermede alleen met de punt van de penseel de huid raken om een zo dun mogelijke lijn te zetten. Herhaal dit weer met wit en oranje. Daarna kun je nog een aantal stipjes (dots) neer zetten en een ster (starburst).

Hierna kun je het design nog verder "blingen" door her en der wat mooie glittersteentjes te plaatsen. Ik heb gebruik gemaatk van Pearl cabochons en DMC stenen in verschillende maten en in de kleuren Light Siam, Crystal en Cobalt. En ik heb er een klein beetje Sparkling Glitter Silver overheen gestrooid omdat meiden nu eenmaal van glitter houden.... (en dames ook...)

De lippen vullen we in met Beach Berry en zetten op de onderlip een klein beetje Red Blood glitter in de natte schmink. 

En dan moet het design er ongeveer zo uit gaan zien en ben je klaar om Nederland naar de overwinning te juichen!

Veel plezier !

En bent u toevallig van een ander land ook grote fan dan past u de kleuren van het design gewoon aan naar de kleuren van de vlag van het land van uw keuze.

Onderstaand een handig lijstje met de gebruikte materialen welke u gelijk kunt bestellen.

Sorteer op
 • Royal Brush Soft Grip Filbert (SG170)
  Royal Brush Soft Grip Filbert (SG170)
  € 4,95
 • Mark Reid Brush Signature 2 Round
  Mark Reid Brush Signature 2 Round
  € 6,85
 • Royal Brush Soft Grip Script Liner (SG585)
  Royal Brush Soft Grip Script Liner (SG585)
  € 4,95
 • Sparkling Glitter Silver 056
  Sparkling Glitter Silver 056
  € 4,69
 • DMC Light Siam High Quality Glitterstenen
  DMC Light Siam High Quality Glitterstenen
  € 1,00
 • Economy Cabochons Pearl AB
  Economy Cabochons Pearl AB
  € 1,50
 • DMC Crystal High Quality Glitterstenen
  DMC Crystal High Quality Glitterstenen
  € 1,00
 • Red Blood 5 ml
  Red Blood 5 ml
  € 2,35
Sorteer op
 • Mehron
 • Superstar
 • World Body Painting Association
 • Paypal betalingen
 • Logo Smart Nails
 • iDEAL
 • Crystal Blue Flash Tattoo
 • Chloïs Glittertattoo
© 2009 - 2022 Body Glitter - Glitter Tattoos, Schmink & Nailart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel