Spider face 3D

Spider Face 3D

Dit ontwerp is gebaseerd op een design uit een workshop van Pashur.

Laad een ronde penseel nummer 4 met Mehron Black. Maak hiermee een flinke ronde cirkel (open, dus niet ingevuld met zwart) voor het lijfje van de spin. Maak daarna een rondje ter grootte van ongeveer 1/4 deel van het lijfje linksonder aan de grote cirkel. Vul deze cirkel in met zwart.

Vanuit de hoek tussen de twee cirkels aan de linkerkant  zet je 4 teardrops naar boven. Vanuit elke teardrop zet je daarna nog een teardrop van ongeveer gelijke lengte naar links. Het geeft niets als de lijnen over elkaar heen gaan. Vanuit deze teardrops zet je een lijn welke eindigd in een punt wederom richting linksonder. De lijnen moeten onder het hoofdje van de spin uitkomen, zodat het lijkt of de spin daadwerkelijk staat. Aan de andere zijde van de spin herhaal je dit richting de rechterkant. Nu zullen echter de eerste teardrops over het lijfje heen lopen. Dan maak je twee kleine ronde lijntjes aan het hoofdje. Het lijfje van de spin kun je nu verder opvullen met zwart, of als je dat handig vindt langs de teardrops een klein randje overhouden zodat je nog net kan ziet waar de poten lopen. Dadelijk als we de highlights gaan zetten wordt de spin pas echt goed zichtbaar, dus wees niet getreurd als het er nu erg onduidelijk uit ziet.

Voor het spinnenweb zet je met een Long Liner Penseel een aantal vloeiende lijnen welke allemaal van hetzelfde middelpunt af lijken te komen aan iedere zijde van het gezicht. Dan zet je tussen deze lijnen een aantal halve ronde lijnen. Dit hoeft niet exact te zijn, een echt spinnenweg is dat namelijk ook nooit. 
De laatste halve ronde lijnen vaag je voorzichtig uit naar binnen zodat het een bredere zwarte rand wordt die uitvaagd naar de huid.

Step by Step Spider-1.jpg

Als het zwart goed droog is dan gaan we de schaduwlijnen zetten van de spin. Verdun hiervoor de schmink op je penseel tot je nog maar ongeveer 10% schmink meer hebt in de penseel en de rest water is. Dit kun je doen op de binnenzijde van je hand, dus je huidige zwarte kwast flink verdunnen met water. Als je een vage zwart overhoudt is het goed, daarmee zet je dunne lijnen vanaf de uiteinde van de poten richting het midden van het lijfje. Ook aan de onderzijde van het lijfje en de kop zet je een randje schaduw.
Indien gewenst kun je de lijnen van het web ook een schaduw geven.

Step by Step Spider-2.jpg

Laad een ronde kwast nr. 2 met Mehron White. Maar maak je kwast niet te nat.
Zet hiermee kleine highlights op de teardrops van de poten. Let op dat je dit op de juiste manier doet, dus alleen het deel wat je ziet, als een poot er achter zit dan moet je dit dus ook met een onderbroken lijn doen, zodat je aangeeft waar welke poot zit. Ook zet je rond het hoofdje voor ongeveer 3/4 deel een stippelige rand en aan de bovenzijde van het lijfje. Zet dan nog wat diverse stipjes bij elkaar op de plaats waar de ogen zitten van de spin. Dit is realistischer als 1 stip welke het oog voorsteld, dat lijkt meer op een cartoonspin. En een highlight op de mond van de spin.
Daarna kun je het spinnenweb ook nog verfraaien met highlights en een aantal witte stippen.

En dan zal je spin er ongeveer zo uit zien. Het vergt even wat oefening mischien, maar als het lukt is het echt een waanzinnig gezicht. Dan lijkt de spin echt op de huid te lopen.

Step by Step Spider-8.jpg

Step by Step Spider-6.jpg

Step by Step Spider-4.jpg

Veel plezier!

Onderstaand een handig lijstje van de gebruikte materialen:

Sorteer op
 • Royal Brush Soft Grip Round (SG250)
  Royal Brush Soft Grip Round (SG250)
  € 4,95
 • Royal Brush Soft Grip Script Liner (SG585)
  Royal Brush Soft Grip Script Liner (SG585)
  € 4,95
 • Mark Reid Brush Signature 2 Round
  Mark Reid Brush Signature 2 Round
  € 6,85
Sorteer op
 • Mehron
 • Superstar
 • World Body Painting Association
 • Paypal betalingen
 • Logo Smart Nails
 • iDEAL
 • Crystal Blue Flash Tattoo
 • Chloïs Glittertattoo
© 2009 - 2022 Body Glitter - Glitter Tattoos, Schmink & Nailart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel